[close]



★A spy >_- ★


I'm The Sweet Owner



NiZah. Human. Normal Girl. thirdteen. World. Around in my blog? Don't forget to give footsteps. Enjoy~



what's time is now huh? :3

Status

I love to know something new, and I hate a person who like to make me sad

Choose Background

Background 1 Background 2 Background 3


Blog Archive


Contact Me


Buku Tamu

Credits

© 2013 - Full Template by Meiza Maulida the basecode from Arrien Amani and Anugerah Salsa. The sweet header is Amatullah Mufidah. And the lovely helper is Aminah Hafidzatunnisa. Cute icon from Pixel.
siapa aku(bab 3)
Wednesday, 26 November 2014 | 6 Possible[s]
assalam.. maaf sangat lambat post.. lama tak dapat pegang koputer sebab ada hal :( .. tapi nah bab 3 ;)

(heheh.. pendek kan/ :3)
Bab 3
Selepas makan dan bersolat Zohor, Sherlina datang lagi ke blik Izzahichi dengan niat yang sama.
“NURUL ADDIN IZZAHICHI!”
“ Oh MAK KAU!” hampir terbalik kerusi yang diduduki oleh Izzahichi.
“HAHHAHAHHA!” ketawa Sherlina pecah di situ dan pada waktu itu  juga.
“Huh! Kau nak  apa hah?!”
“Rileks ah.. aku nak tanya kau ni,bila nak ajar aku? Ponat den tunggu ah”
“Ouh ha’ah.. kay ah.. let’s learn now” Izzahichi melangkah ke arah pintu keluar.
Di ruang tamu...
The most important thing we must know is kord..kau dah tahu kan semua ni?”
Yes!the rest of basic things of piano semua aku dah tahu”
If you said like that..aku nak kau main kan semua lagu yang kau tahu..” kata Izzahichi penuh ‘keguruan’.
Are you sure kau nak dengar semua yang aku tahu? Karang tak habis aku tak tahu.”
When I said A, so you must do A!” kata Izzahichi tegas.
Mak ai! Garangnya! Kalau macam ni, anak harimau pun boleh mengiau je.
Tanpa sebarang kata lagi, dia terus mainkan lagu ‘open your eyes,0330(U-kiss),Thank you Allah, hold my hands dan  rose by lee hi’
 “Okay,dah puas?” Sherlina..
“Okay dah puas... jom belajar lagu yang guna piano dulu. Sebab  senang,kita belajar 2 hari cukup ah.. next week dah naik sekolah.. at least kita boleh belajar cari kord untuk lagu yang tak guna piano pula..”
“Eh..lagi 2 hari nak buat apa?”
“Untuk kali kedua kau cuba untuk menunjukkan kebengapan kau!.. Hadoii.. lagi dua hari tu kita rehat kemas barang untuk pergi sekolahlah.. Kau kan nanti naik sekolh jadi budak baru..” Kata Izzahichi kepada sepupunya yang adakalanya cuba menjadi bengap.
“OOOOOOO.. ha’ah lah.. baru aku ingat.. heheh..”
“Dah lah jom mula belajar sekarang..mula dengan lagu let her  go dan kemudian let it go..dua lagu dah cukup rasnya sebab daalam lagu ni semua jenis kord kita akan jumpa..”
Sampai di saat ‘starring at the celling in the dark’..
“LINA!!.. berapa kali aku na cakap?! Kau kena naikkan sikit tonenya!!”
“AHH.. ok ok..” gilos  garang sepupu aku yang seorang ni..
Selepas 3 jam belajar tanpa henti, mereka berhenti sebentar buat seketika untuk solat Asar.
‘Lega, akhirnya ada jugak masa terluang kali ni..’
“Lina.. cukup sampai sini je hari ni... esok last day kita belajar lagu yang ada guna piano dalam lagu kay?
“okey..” yes!! AKHIRNYA aku bebas dari ditaktor NURUL ADDIN IZZAHICHI! J
“Tapi ingat! Esok kita mula awal! Tepat pukul 7:30 sampai pukul 3:00... kita Cuma berhenti untuk makan dan solat sahaja!” Izzahichi memberi peringatan tegas sebelum meninggalkan ruang tamu untuk membantu ibunya menyiapka minum petang.
“Ai ai kapten!” Sherlina membalas dengan senyuman kebebasan terpamer di mukanya.
ESOKNYA...
Tepat jam 7:15 pagi, insan bernama Nurul Addin Izzahichi sudah tercongok di hadapan bilik Sherlina.
“Lina, kau dah siap ke belum? Aku dah nak start ni..” sambil mengetuk –ngetuk pintu bilik Sherlina.
Dalam hintungan kurang seminit, Sherlina sudah keluar sambil di tangannya sebuah novel ‘versus’ tulisan Hlovate.
“Apa yang kau nak pepagi ni? Rasenye belum pukul 7:30 kan?” Sherlina merengus kerana pembacaannya terganggu dengan kedatangan Izzahichi. ‘hisshh spoil mood betullah! Baru ingat nak baca novel sekejap lepas solat .. lepas ni nak kena belajar lagi’ Sherlina merungut di dalam hati kerana sepupunya mengganggunya.
“Aku bukan apa... tapi selalunya aku pergi round taman kat sane tu.. kau nak ikut tak ni?” Izzahichi membalas dengan muka tak berdosa.
“Banyaklah kau punta round! Semalam belajar entah berapa jam entah masih penat, kau nak aku ikut kau pulak? Gagal logik betullah kau!”Sherlina meembalas padu kerana kesan penatnya masih bersisa. ‘sepupu aku dah kena kidnap ke dengan alien ? logiknya entah lari ke mana.. huh!’
“Hahhahah.. yelah yelah” Izzahichi hanya tertawa. Dia faham kepenatan sepupunya yang seoarang tu.. dulu masa dia kali pertama ada kelas piano pun dia penat sampai marah-marah. Mahu tak marah, masa orang tengah penat, masa tu jugaklah orang nak berjalan sana sini.
PANG!
Pintu bilik sherlina dihempas kuat untuk menunjukkan protes kepada Izzahichi. Fuh nasib baik tak patah hidung aku dihempas sekuat-kuat alam tu. Hati Izzahichi berbisik. Nak ketawa pun ada rasanya.
Lantas kakinnya berjalan perlahan ke arah sliding door  sebelum keluar berjogging.





Labels:

Blogger Anis Nazira said...

This comment has been removed by the author.

 
Blogger Anis Nazira said...

Daebak ~

 
Blogger kegembiraan yang bijaksana said...

anis kenapa?

 
Blogger Anis Nazira said...

Tiada apa ><

 
Blogger kegembiraan yang bijaksana said...

macam macam anis ni :3

 
Blogger kegembiraan yang bijaksana said...

macam macam anis ni :3

 

Post a Comment


Newer Post
Older Post